Nogal wat mensen bewaren wijn in hun kelder. Terecht, want wijn bewaar je het best in een stille en donkere ruimte met een stabiel binnenklimaat. Maar hoe zit het juist met de vochtigheidsgraad van een wijnkelder? Lees verder en ontdek in welke omstandigheden je je wijncollectie optimaal bewaart.Zo rijpt wijn …Wijn bewaren is een kunst op zich. Om wijn goed te laten rijpen of ‘lageren’, heb je in de eerste plaats een goeie bewaarplek nodig. Idealiter bewaar je wijn als volgt in je kelder:liggend, zodat de wijn in contact staat met de kurk, de kurk niet uitdroogt en de wijn niet oxideert,stil en stabiel, zonder hinder van schokken of trillingen,in het donker, zodat de chemische samenstelling niet kan veranderen onder invloed van UV-stralen,en in een constante temperatuur van om en bij de 12°C. Als je wijnen opslaat voor snelle consumptie, kan het geen kwaad dat de temperatuur hoger ligt, maar warmer dan 25°C zou het nooit mogen zijn....
Lees meer